Kerstconcert 2021

zondag 19 december om 16u
Sint-Michielskerk – Marktplein Kuurne
tickets 12 euro (15 euro add):

(volgens de geldende coronamaatregelen: op dit ogenblik met een Covid Safe Ticket én met mondmasker)

LA CHAPELLE SAUVAGE

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Hierbij steeds opzoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

KERSTCONCERT KUURNE

o.l.v. dirigent Karel De Wilde dirigent
Karel De Wilde wordt aanschouwd als één van Belgiës meest beloftevolle nieuwe dirigenten en is een graag geziene artistieke partner van talrijke artiesten en culturele organisaties o.m. An Pierlé, Cause Classic is Cool, Beauraing Festival of Sacred Music, het Festival van Vlaanderen en de Stad Gent.

met 2 solisten :

Sopraan Louise Kuyvenhoven
Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, het Lemmensinstituut te Leuven en de International Opera Academy In 2018 trad ze op tijdens het jaarlijkse kerstconcert voor de Koninklijke familie in het Koninklijk Paleis. Louise is verbonden aan de Opera van Lyon en sinds 2017 “artist in residence” aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth onder leiding van José van Dam.

Tenor Jorge Carlo Sandoval Moreno
Hij studeerde aan het Conservatorio de Musica de Celaya Mexico en vervolmaakte zich daarna te Gent en Munchen bij o.m. Saks. Hij volgde internationale masterclasses waaronder de Wiener Meisterkurse en de Langenthal Meisterkurse bij o.a. Jose Van Dam. In ons land vertolkte Jorge verschillende rollen in o.a. De Munt en de Vlaamse Opera.

en 12 musici (waaronder 1 harpiste)


P R O G R A M M A :

Mozart Allegro aus Eine kleine Nachtmusik
Rossini Giusto ciel in tal periglio!
Puccini Nessun dorma

Adeste Fideles – Komt allen tezamen – traditioneel kerstlied

Händel Concerto per Arpa e Orchestra Op. 4 Nr. 6 “Andante – Allegro”
Lehár Viljalied
Léo Delibes Variation dansée “pizzicati”
Cardillo Core ’ngrato

Susa Nina – traditioneel kerstlied

Karel De Wilde Agnus dei
Piazzolla Vuelvo al sur – Libertango
Chopin Nocturne
Lehár Duet “Lippen Schweigen”

Stille Nacht – traditioneel kerstlied